اگر بپذیریم که به نسبت پتانسیل و جاذبه های ایران، بازار گردشگری در کشور کساد است، بدون تردید یک دلیل آن اینست که بخش خصوصی) رستوران ها، هتل ها، آژانس های مسافرتی و تورلیدرها (برای رونق کسب و کار خود برنامه مشخصی ندارند.
مدیران بخش خصوصی باید بدانند که نقش آنها در رونق گردشگری مانند نقش متولیان اماکن مقدسه در رونق اماکن مقدسه است، با این تفاوت که آنها باید به معرفی و تبلیغ جاذبه های گردشگری کشور بپردازند.
بی برنامه بودن بخش خصوصی به دلیل سختی برنامه ریزی نیست بلکه به دلیل فقدان همآهنگی بین اجزای مختلف بخش خصوصی است. کافیست مدیران بخش خصوصی آگاهی و توجه سازمان یافته ای به نکات ذیل داشته باشند:
-1 جاذبه های گردشگری پیش شرط رونق کسب و کار در حوزه گردشگری است که در ایران فراوان وجود دارد.
-2 بهترین جاذبههای گردشگری مادامیکه مردم از وجودشان باخبر نباشند نمی توانند تأثیری در رونق گردشگری داشته باشند. در نتیجه اطلاع رسانی درباره جاذبه های گردشگری و نیز معرفی هتل ها و رستوران ها مهمترین شرط رونق کسب و کار در حوزه گردشگری است که این کار از وظایف هتل ها، رستوران ها و آژانس های مسافرتی است.
با این توصیف، ایجاد مکانیزمی که با آن بتوان از یکسو ویترینی از جاذبه های گردشگری کشور را بطور مستمر در اختیار همگان قرار داد و از سویی دیگر هتل ها و رستوران های خوب را به مردم معرفی نمود، از مهمترین عوامل رونق
کسب و کار در حوزه گردشگری است که در نظر داریم از طریق ایجاد همآهنگی بین اجزای مختلف بخش خصوصی بر این مهم متمرکز شویم.
به همین منظور دو کتاب «راهنمای رستورانها و هتلهای معروف کشور » و «ویترین جاذبه های گردشگری ایران » طراحی و تألیف شده است.