کسب و کار در حوزه گردشگری است که در نظر داریم از طریق ایجاد همآهنگی بین اجزای مختلف بخش خصوصی بر این مهم متمرکز شویم. به همین منظور دو کتاب «راهنمای رستورانها و هتلهای معروف کشور » و «ویترین جاذبه های گردشگری ایران » طراحی و تألیف شده است. شما میتوانید همین حالا این کتاب را سفارش دهید .
بی برنامه بودن بخش خصوصی به دلیل سختی برنامه ریزی نیست بلکه به دلیل فقدان همآهنگی بین اجزای مختلف بخش خصوصی است. کافیست مدیران بخش خصوصی آگاهی و توجه سازمان یافته ای به نکات ذیل داشته باشند:
-1 جاذبه های گردشگری پیش شرط رونق کسب و کار در حوزه گردشگری است که در ایران فراوان وجود دارد.
-2 بهترین جاذبههای گردشگری مادامیکه مردم از وجودشان باخبر نباشند نمی توانند تأثیری در رونق گردشگری داشته باشند. در نتیجه اطلاع رسانی درباره جاذبه های گردشگری و نیز معرفی هتل ها و رستوران ها مهمترین شرط رونق کسب و کار در حوزه گردشگری است که این کار از وظایف هتل ها، رستوران ها و آژانس های مسافرتی است.
با این توصیف، ایجاد مکانیزمی که با آن بتوان از یکسو ویترینی از جاذبه های گردشگری کشور را بطور مستمر در اختیار همگان قرار داد و از سویی دیگر هتل ها و رستوران های خوب را به مردم معرفی نمود، از مهمترین عوامل رونق
کسب و کار در حوزه گردشگری است که در نظر داریم از طریق ایجاد همآهنگی بین اجزای مختلف بخش خصوصی بر این مهم متمرکز شویم.
به همین منظور دو کتاب «راهنمای رستورانها و هتلهای معروف کشور » و «ویترین جاذبه های گردشگری ایران » طراحی و تألیف شده است.
صنایع دستی استان قزوین
در گذشته دو عامل بسیار مهم در رونق و قدمت صنایع دستی شهر قزوین موثر بود یکی تمدن و دیگری الهام گرفتن از طبیعت که بعنوان مثال سفالگری یکی از این هنرهاست.
از جمله صنایع دستی قزوین آینه کاری جاجیم بافی، نقاشی و تذهیب، خوشنویسی، نم نم دوزی گلیم بافی، فرش بافی موج بافی گیوه دوزی منبت کاری، گلابتون دوزی پن بافی (نوار) بافی سنگ تراشی، حکاکی و نقاشی پشت شیشه است.
گیوه دوزی - قزوین
مرکزی
دالان
مازندران
رودبارالموت
استان قزوین (Qazvin)
رود بار شهرستان
قزوین
مرکزی
البرز بود
رگری آبیک انیک
دشتای لکستان
تهران
حد استان
جد شهرستان حد بخش
مرکز استان
تاکستان
زنجان
مرکزی
ایگرم
بویین زهرا
همدان
مرکزی
این استان به مرکزیت قزوین در بخش شمال غربی ایران واقع شده است. این استان با دارا بودن تنها ۱ درصد از مساحت کشور نزدیک به ۵ درصد در اقتصاد و تولیدات ایران نقش دارد و به استانهای مازندران ،گیلان ،همدان، زنجان، مرکزی و البرز متصل است.
فهرست نقاط گردشگری استان قزوین
قزوین کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین موزه دکتر صالحی -قزوین - کلیسای کانتور قزوین - بازار قزوین شاهکار معماری (ایران) - مسجد جامع قزوین (قدیمی ترین مسجد جامع ایران مجموعه باغ صفوی - حمام قجر - سر در عالی قاپو - کاخ و موزه چهلستون - موزه قزوین آب انبار سردار بزرگ میمون قلعه (مبارک قلعه) موزه بلدیه (عمارت شهرداری - دریاچه اوان - غار ولی گشنه -رود- موزه سنگ شناسی (حمام بلور) - سد کوثر - برج باراجین غار سفید آب- غار یخی انگول - منطقـه گردشگری زرشک و کامان آبشار ورچر - قلعه لمبسر - ایوان سنگی نیاق - آبشار ماهین - قلعه الموت :آوج برجهای دوقلو خرقان - آبشار منصور - تاکستان چشمه آبگرم میل خرم آباد- قلعه دختر- سرای سعد السلطنه
کاروان سرای سعدالسلطنه به دستور «سعدالسلطنه حاکم وقت قاجاریه قزوین ساخته شد ارزشمندترین قسمت این بنا چهار سوق آن است که از تقاطع قائم دو راسته ایجاد شده و بر فراز آن گنبد بزرگ کاشیکاری شده ای قرار دارد. چهار طرف کنبد را چهار نیم گنبد با رسمی بندی و نورگیر فراگرفته اند که فضا را بزرگتر نشان میدهند.
سرای سعدالسلطنه قزوین بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده و مرکز تجاری داخل شہری کشور است که با وسعتی افزون بر ۲/۶ هکتار در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد.
بازار قزوین
بازار قزوین همجوار با سرای سعدالسلطنه میباشد معماری ایران را میتوان بیشتر در بازارهای تاریخی و معروف شهرهای بزرگ آن یافت. این بازارها از شہرت و اعتبار زیادی در میان اروپاییان مسافران و بازرگانان برخوردار هستند. بازارهای شناخته شده به غیر از مراکزی برای فعالیتهای تجاری و مدنی عمدتاً توسط ساختمانهای الحاقی برای امکانات عمومی مانند مساجد، حمام و کاروانسراها برای برطرف کردن نیازهای مسافران و تجار محاصره شده بودند.
صفحه چهارم
زیباترین بازارهای سنتی تاریخی ایران علاوه بر قزوین در اصفهان، شیراز، تبریز، یزد مشهد و برخی از شهرهای دیگر ساخته شده که از نظر ساختار و بافت شهری از اهمیت بسیاری برخوردار هستند.
دریاچه اوان و قلعه الموت
دریاچه اوان در ۸۸ کیلومتری شمال شرق قزوین واقع شده است. از اتوبان تهران قزوین که به ورودی قزوین و در اصطلاح مردم محلی به میدان غریب کش رسیدید سمت راست تابلوی الموت را می بینید.
حمد الله مستوفی درباره قلعه الموت گفته است که این بنا به دست داعی الحق حسن بن زید بنا شده است. حسن صباح در سال ۴۸۶ هجری قمری این قلعه را تصرف کرد و اکنون در حسن صباح نیز نامیده میشود. عمده شهرت در به علت فعالیتهای نظامی امنیتی حسن صباح در آن بوده است.
مسیر قزوین و الموت که مسیری تماشائی و پر از دشتهای سرسبز و البته کوهستانی و صعب العبور و پر از گردنه های خطرناک و بسیار زیبا است را ادامه میدهید. از رجائی دشت که بگذرید و حدود ۳ ساعت راه بپیمائید به یک دو راهی می رسید. یک راه به سمت الموت میرود و راه دیگر به دریاچه اوان پس از طی ۸ کیلومتر و گذشتن از روستای سرسبز زرآباد کردنه آخر را که رد کنید دریاچه اوان پیدا می شود. آب و هوای دریاچه در زمستان و پائیز بسیار سرد است بطوریکه در زمستان سطح دریاچه یخ می بندد و میتوان در آن اسکیت سواری کرد در فصل تابستان آب دریاچه برای شنا مناسب است و علاوه بر آن قایقهای پدالی در فصول معتدل و گرم پذیرای گردشگران خواهد بود و دقایقی لذت بخش را رقم خواهد زد.
صفحه 6
هیچ رودی به دریاچه نمی ریزد و آب آن از چشمههای جوشانی که از کف دریاچه به بالا میآید تامین میشود و از سرریز آب دریاچه مزارع کشاورزی اطراف تغذیه می گردد.
برای رفتن به دریاچه اوان میتوان از تورهای گردشگری یک روزه استفاده کرد و علاوه بر آن اگر گروه کوچکی بودید میتوانید با کرایه تاکسی یا مینی بوس در شهر قزوین از طبیعت الموت و اوان لذت ببرید.
برای رفتن به دریاچه حتماً لباس گرم با خودتان ببرید و وعده ای غذا همراه داشته باشید در کنار دریاچه سرویسهای بهداشتی و محلهایی برای چادر زدن و فضایی برای پارک اتومبیل هم پیش بینی شده است.
آیین پنجاه بدر : پنجاه بدر آیین سنتی و قدیمی مخصوص مردم شهرستان قزوین است کـه بـه پاس بارش های بهاری پنجاهمین روز سال در فصل بهار را در طبیعت سپری می کنند. خوردن غذاهایی از جمله آش رشته و دیماج و تنقلاتی چون آجیل و شیرینی بخشی از رسوم پنجاه بدر در شهر قزوین است. چنانچه از روز نخست سال تا پنجاهمین روز آن بارش باران فراوان باشد جشن و شکر گزاری و چنانچه سالی کم باران باشد از خدواند طلب بارش باران میکنند.
...لطفا کمی صبر کنید